/
02/01/2024

Educație financiară (15-18 ani)

00
0 Înscriși

Despre curs

Cursul de educație financiară pentru liceeni este axat pe investiții. Liceenii au avantajul unui orizont de timp mai lung în ceea ce privește investițiile. Înțelegerea că investițiile pot aduce beneficii pe termen lung îi ajută să dezvolte o perspectivă mai strategică și să aprecieze importanța planificării financiare a viitorului lor. Cursul este esențial pentru înțelegerea economiei și a sistemelor financiare:
  • Banii și Procesul de Economisire: Ofertă o perspectivă comprehensivă asupra istoriei banilor, funcțiilor lor și a evoluției sistemului monetar. De asemenea, abordează gestionarea bugetului personal, introducând strategii practice pentru cheltuieli și economii inteligente, adaptate obiectivelor financiare individuale.
  • Investiții: Explorează principalele instrumente financiare, inclusiv acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale și alte instrumente financiare, oferind o analiză aprofundată a riscurilor și avantajelor asociate cu diferitele tipuri de investiții. Cursul examinează, de asemenea, rolul instituțiilor financiare și al piețelor de capital în cadrul procesului investițional.
  • Diversificarea Investițiilor și Creșterea Banilor: Abordează conceptul de diversificare a investițiilor, evidențiind modalitățile de echilibrare a unui portofoliu pentru a reduce riscul. Sunt prezentate strategii complexe de diversificare și optimizare a randamentelor, cu o accentuare asupra planificării pe termen lung și a strategiilor de investiții orientate către atingerea obiectivelor financiare personale și de dezvoltare.
  • În plus, elevii de liceu vor fi expuși conceptului de ESG (Environmental, Social, Governance), vor explora lumea start-up-urilor și vor înțelege cum economiile și investițiile lor pot aduce beneficii semnificative în perspectiva planificării pentru perioada pensiei.

Conținutul cursului

Introducere

  • Lecție în ciornă
  • Lecție în ciornă
  • Lecție în ciornă
  • Lecție în ciornă

Despre profesor

4.00 (18 ratings)

17 Cursuri

22 elevi

260,00 lei
Durată: 1 lună
Lecții: 4
Elevi: Max 10
Nivel: Începător
Limbă: Română
Diplomă: Da